4. hajnal – A matróz reggelije

Az előző bejegyzésben írtam: “az idei legemlékezetesebb és legnagyobb sikerélményt nyújtó 2 pecámon is mindössze 1-1 balint fogtam.” bár Bár nem szándékos, megtervezni sem tudtam volna jobban, időrendben pont az egyik ilyen beszámoló következik.

4. hajnal

A 4. hajnalon nem voltam hajlandó felkelni, bár a szél (hiánya) és minden más körülmény adott volt egy jó balinozáshoz. Az elmúlt 3 nap annyira aktívan telt, hogy képtelen voltam felkelni, egyszerűen kinyomtam az ébresztőt és visszaaludtam.

A késői kelés után, végre kipihenve – bejegyzéseim állandó szereplőjével – kedvenc feleségemmel azt találtuk ki, hogy a vízparton reggelizünk: csokis fánkot kakaóval. Igazi, nyaralós reggeli, főleg a Balaton partján elmajszolva, aminek elsőre nem sok köze van a horgászathoz, de! A 3. kakaós csiga után, a kakaó utolsó cseppjeit próbáltam kinyerni a PET palackból, mikor a szemem sarkából észrevettem az előttünk kanyarogva haladó küszrajt, majd ahogy sejtettem, az őket nyugodtan terelő 2+ os ballert….

TIPP: A sekély és tiszta vízben, nem kell mindig balinrablást, vagy kishal szétspriccenést keresni. Nagyon sok balint fogtam már a fent említett kanyarogva mozgó kishalrajokat észrevéve. Ilyenkor két dolgot tehetünk, vagy kitaláljuk mennyire mögöttük jöhet a balin, vagy mozdulatlanul megvárjuk, míg elhalad előttünk, és srégan-szemből ráhúzzuk a (felszíni) csalit. 

Imádom figyelni a vadászó, vagy épp vadászni készülő balinokat, de mióta tudom, hogy ezeket a halakat is meg lehet fogni, csak sokkal nehezebben, mindig megszólal bennem a kisördög egy-egy ilyen hal láttán. Hatalmas szerencse, hogy a reggeli végén jelent meg előttünk ez a hal, így a röhögős-romantikus reggeli után negyed órával, lelkiismeretfurdalás nélkül állhattam ugyanitt, horgászbottal a kezemben.

A 15 perces horgászatról sokat nem szeretnék írni, a fenti TIPP az, amit érdemes megfogadni vagy legalább kipróbálni. A negyed órás cserkelés alatt 10 “küsz-pásztor” balint láttam, de csak két halra tudtam időben és jó szögből rádobni. Mindkét balint láttam (ezt a látványt nem lehet megunni) ahogy egy ideges forduló után nekiront a 8 centis WTD-nek. Az egyikkel még pózolhattam is, a parton összegyűlt kíváncsiskodó német és magyar turisták legnagyobb örömére. 🙂

Néhány olvasóban biztosan felmerül a kérdés, hogy egy ilyen 15 perc után, hogy a fenébe lehet abbahagyni a horgászatot, főleg az előző bejegyzésben említettek után?

A válasz egyszerű: magamtól sehogy, egyszerűen csak feltámadt a szél…. 😀

 

U.I. A speciális horgász outfit-emet pedig kérem, nem firtatni. Főleg a tiszta vízben felsejlő FLIP-FLOP papucsot. 😛

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s