Stroft GTP E – fonott zsinór teszt – 1. bevetés

Vettem egy tekercs szürke Stroft GTP E08-as fonottat. Miért? Mert szerintem az általam eddig használt legjobb “balinozós” zsinór a Stroft GRP R01 volt, ami idén fogyott le az orsómról.

  • Vékony (nem írtak rá átmérőt, mérve 13 mm, ezt általában a 10-es fonottak szokták tudni, na nem mind: lásd Sufix 832 teszt)
  • Erős – valójában balinozni túl erős is, de a vékonyabb méret beszerezhetetlen (valós méretéhez képest – nincs felesleges bevonat, ami az erősséghez amúgy sem sokat tenne hozzá)
  • Nem kopik (2 teljes szezont használtam, ami 100-as nagyságrendű balint és sok ezer dobást jelent… nem kell ide kopásálló bevonat 😉 )
  • … a többi majd egy következő bejegyzés része, mert nagyon sok tapasztalatot szereztem, de most egy másik zsinórt harangozok be

A Stroft GTP E széria? Első peca után pöpec! Érződik, hogy simább és a 08-as jóval vékonyabb az r1-nél, míg szakítóban majdnem ugyan azt tudja. Gyakorlatban 1 pecán használtam, 30-as zauberrel és – hogy is mondja a “szakzsargon” – kidobtam vele a világból… bele 4  gyönyörű balin szájába. Ebben a melegben nagyon lemükben vannak, már kapáskor képesek pár méter fonottat lerántani az orsóról. Ha ez nem lenne elég, még egy-két ádáz hínármezőn is át kellett áthúznom egyik-másik balint. Bírta!

Jó lesz, a vékonyabb átmérőnek köszönhető dobástáv és a 125 méteres kiszerelés miatt talán még jobb. Meglátjuk… de a a szürke zsinórvédő habszivaccsal már megvettek. 😛

sdr

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s