Summa summarum – 2017 július

Tudom, idén nagyon elhanyagoltam a blogot – igaz ezzel nem mondok újdonságot – és valószínűleg jövőre is így lesz. Ennek ellenére brutálisan jó horgászévem volt. Sokkal kevesebbet pecáztam, mint szerettem volna (ki nem?), de sokkal több halat fogtam, mint vártam. Kezdjük mindjárt a júliussal, mert kb. akkor került teljesen Stand by üzemmódba a blog…

A blog kevésbé promózott facebook oldalára ugyan igyekeztem időről-időre feltenni néhány képet, de beszámolókat oda sem volt energiám(=kedvem) pötyögni. Ez a tendencia nem egyedi, a legtöbb általam ismert és olvasott horgászblog lassan-lassan hasonló sorsa jut vagy jutott már jóval korábban… lassan az utolsó mohikánok is felhagynak ezzel, a főként önszórakoztató tevékenységgel. Meg tudom érteni. Az olvasókat is… Sokkal egyszerűbb a fb-on feltenni két kérdést: Hol? Mivel?, megvenni A csalit, leutazni A helyre és kifogni ugyan azt A halat. (Én is csináltam már ilyet… és fogok is, persze nem úgy, mint mások… 😛 mert valamit adni is kell ám… ezt az emberek 99%-a elfelejti)  Az az 1% meg… na velük szoktam pecázni, oda-vissza. 😉 És, és, hogy még tovább menjek, ezt idén már mástól is hallottam…

Szóval a július. 2017 július. Rémálmaim és álmaim megtestesítője egyben. Képzeljétek el, hogy 2 hét szabadságon vagytok, a kedvenc horgászvizetek partján és 1 hete megállás nélkül tombol a szél… tovább nem kell magyaráznom remélem. Ennek ellenére, minden hajnalban felkeltek, hogy majd most, majd most, most, most…. most, míg végül eláll a szél és beköszönt a Kánaán. Aki minden pecán halat akar fogni, akinek büdös a betli, az ezt nem fogja érteni. Azt sem, hogy miért jó hajnalban kimenni a vízhez, szippantani a Balaton felől fújó párából és legbelül csalódott sóhajtással belenyugodni… majd holnap. Mert mindig eljön az a holnap, csak nem mindig holnap. (Váá, micsoda gondolat, gyors ráírom egy bögrére… 🙂 )

Ha homályosnak látjátok a képeket, az azért van, mert most is lusta voltam. Fb-ról Print Screen-eltem le őket. Jó mi?

Na jó nem mindet, az utolsó kettőbe öltem vajmi plusz munkát is, a guszta, vastagabb fehér csík ennek köszönhető.

… izé… most jut eszembe, horgászatról most sem írtam semmit. Így duplán tagadva….

Rendben, legyen: Július volt az a hónap, amikor végre beértek a felszíni csalis “tanulmányaim”. 2 év kellett hozzá, hogy felfogjam, mit, mikor, miért kell csinálni egy popperrel vagy egy WTD-vel. Pedig! Mekkora királynak hittem magam anno 2015-ben az oroszlámszagban és a rá következő napon. Vagy milylen büszke voltam életem cserkelésére… Pedig! Akkor még nem tudtam semmit.

Most? Elárulom, most sem vagyok sokkal okosabb, épp csak annyira, hogy tudjam mennyi mindent nem tudok még mindig…

…és erre egyetlen megoldást ismerek, az pedig az említett viharos hajnalokon kezdődik és a holnappal végződik, de csak, hogy újra felmerüljön az örök kérdés. Mit, mikor, miért?

 

 

2 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s