Könyvajánló: A sporthorgászat vagy halászás horoggal

“…sokan a horgászást türelmi próbának vélik, holott – bátran merem állítani – ennek épen az ellenkezője t. i. fárasztó, idegeket izgató, testi ügyességet és gyakran nagy lélekjelenlétet követelő foglalkozás. […] a horoggal való halászás nemcsak hogy nem unalmas sport, hanem felette érdekes, mulattató epizódokkal telt, sokoldalu ismeretet és kézügyességet igénylő foglalkozás.”

A valóság az, hogy engem már maga a borító megvett, majd a bevezető fenti mondatai után már tényleg biztos voltam abban, hogy értékes tartalommal teli könyvet tatok a kezemben. Nem mellesleg egy elég régen íródott könyvet. Zsarnovitzky Árpád kir. járásbíró Nagybicscsén jegyezte. 1912-ben!

img_20170128_085857_1485590447828

Szóval beleolvastam. Horognyél, horogín, pedző, … jöttek a már rég hallott, de még ismerős szavak. Azután belefutottam pár “újdonságba”: patony, fentő, sellák, stb… és arra gondoltam, hogy ez nem csak a hozzám hasonló, interneten csacsogó blogger-horgászoknak hasznos olvasmány. Mint az első magyar nyelven írt sporthorgász-szakkönyvek egyike, minden modern pecásnak, legyen ő legyes vagy nem, érdemes a 120 roppant mód érdekes oldalt átnyálaznia.

Mikor eldöntöttem, hogy írok egy ajánlót, még lapozgattam kicsit és meglepő módon, csak ekkor tűnt fel az alábbi, bár tudtam, hogy az eredetivel megegyező példányról van szó:

Hasonmás kiadás

A könyv megjelenésének 90. évfordulójára kiadta:

Nagy Kálmán

Zsombori Miklós

Kovács-Sinkó Levente

Készült 500 példányból,

ebből 50 sorszámozott

Ha ez igaz, mármint, hogy az 500-as darabszám nem az eredeti mennyiséget, hanem az újranyomást jelöli, akkor még nagyobb értéke van ennek a könyvnek. Az én szememben biztos és remélem annak a 3 pályázónak is, akik horgász-könyvtára Kovács-Sinkó Levente jóvoltából 1-1 ilyen példánnyal lesz gazdagabb. A többieknek marad a vadászat egy-egy példányra.

Végül fogadjatok meg egy tanácsot. A horgot sose kössetekt direktben horogínre, mindig használjatok selyemféregbelet. 😉

 

 

 

3 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s