Sufix 832 fonott zsinór teszt – végső értékelés

Miért nem kopik már le a Zauberről ez a szutyok fonott? Ja, mert nem  használom, ráadásul tényleg strapabíró…

dsc_0217

Talán előbbinek, inkább utóbbinak köszönhető, hogy még mindig elfoglalja ez az utálatos szövevény szeretett Zauberem egyetlen spulniját.

Mielőtt meghozom ítéletemet, lássuk mit is írtam róla a beharangozóban? Nem volt túl hosszú, így bemásolom ide.

“A következő koptatásra szánt fonott zsinórnak a Sufix 832-es szuperzsinórját választottam. Hogy mennyire szuper az hamarosan kiderül…

A 8 szálból fonott zsinórt a legerősebb, legstrapabíróbb vékony fonottként promótálták. A kopásállóságot a 7 Dyneema® és az 1 extra GORE® szál biztosítja. Elméletben. Majd meglátjuk mit mutat élesben. Az viszont elég jó előjel, hogy ollóval nehéz elvágni és meglepően lágy teljesen új állapotában. Ez utóbbit azért hangsúlyoznám ki jobban, mert a gyárilag merev fonottakról, általában gyorsan lekopik a védőbevonat.

Sokféle színben elérhető, én most maradtam a hagyományos ződ vonalon.

Na szóval még egyszer. 8 szál!

Amiből az egyik, a korán sem megszokott GORE® szál. Hogy ez javít-e a kopásállóságon, még nem tudom, de marketingnek kiváló… bátran vetem a csukák elé.”

Valóban ő a legstrapabíróbb vékony fonott? NEM! Strapabírónak strapabíró, de vékonynak maximum teljesen új állapotban lehet hazudni, de még úgy is belepirulunk. Pár dobás után a szorosan szövött szálak egyszerűen elengedik egymást, és az első pár méteren egy jóval vastagabb kanóccal kell megindítanunk a távdobást. Ez a vastagodás, lágyulással is jár. A lágyulás meg gubanccal… még a Zauberen is. Pfffff..

Ha tovább nyüstöljük, akkor a szálak szétválásán túl, egy kis szak-szlenggel élve, előbb-utóbb szálkásodni kezd. Jó pont, hogy ekkor is baromi erős marad a zsinór, ami engem a Berkley Fireline nevezetű kanócára emlékeztet. Na az volt még igazán vaskos egy kötél. Visszatérve a Sufix fonottra és annak egyetlen pozitív tulajdonságára, a strapabíróságra azt kell mondjam, hogy a reklám ezúttal nem hazudik túl nagyot. Lehet, hogy a GORE® szál teszi, lehet, hogy nem, de ez a fonott tényleg baromi erős.

 1. Aki akadóban, csónakból csukázik vegye bátran. Néha levág az elejéből pár métert a kopás vagy gubanc miatt, de halat nem fog veszteni.
 2. Viszont, akinek számít a dobástáv, gyűlöli a gubancot, a zsinór szálkásodása meg egyszerűen szúrja a szemét, az kerülje el jó messzire ezt a terméket.

A strukturált információhalmazok kedvelőinek még egyszer elismétlem magam. Ez a fonott én erősen NEM ajánlom!

Pozitívum:

 • Strapabíró

Negatívum:

 • Vastag
 • Szétválnak a szálai –> túl lágy lesz
 • Szálkásodik
 • GUBANCOLÓDIK

 

A következő tesztalany neve: STROFT GTP

5 hozzászólás

 1. Daiwa 8Braid ami egy vagyon, legalábbis a többi kanóchoz képest. Cserébe 5-6 alkalmas dobálós tapasztalatom, hogy nemhogy van olyan jó mint a Pp hanem még jobb is! Hangja minimális, lágy, elég erős, talán kevésbé bírja a súrlódást és jobban szálkásodik mint a Pp de ehhez még többet kell dobálni hogy bizonyosan kijelentsem…
  Egyébiránt most “botlottam” a blogba és kimondottan tetszik! Köszönet a sok hasznos és érdekes cikkért és szösszenetért egyaránt!

  Sporttársi üdvözlettel Dani

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s