Tonhal, csuka, kulcstartó

A villámpecákból sosem elég. A csatornák minden nap más arcukat mutatják. Egyik napról a másikra képes egy több km-es szakasz csontra kiürülni. Ugyan így korábban teljesen süket szakaszok egyszer csak tele lesznek tonhallal (csukával)…

dsc_0086

Az már más kérdés, hogy egy 50 centis kristály tiszta vízben, ahol a feneket néhol egybefüggő hínár borítja nem könnyű csukát fogni. Ez hatványozottan érvényes a villámpecákra. Egy sokat tapasztalt pecásokkal teli fórumon beszélgettek erről a témáról a minap, igazából így jutott eszembe. Teljes mértékben egyetértek vele, mert ilyenkor egy dolgot tehetünk:

Fejben kitaláljuk hol lehetnek a halak és valószínűleg mivel fogjuk átverni őket. Vagy bejön vagy nem…

Ezen a késő délután úgy tűnt nem fog. A csukákat megtaláltam, igaz szerencsém volt, mert a korábbi nyerő szakasz közvetlen szomszédságába költöztek, így az eredménytelen dobálás, gyorsan átváltott izgalmas és egyben idegtépő csukakergetésbe. Lekövetés lekövetést követett, bármit tettem fel. A tiszta vízben nem volt mit tenni, várni kellett a szürkületre.

A csuka (tonhal)-vacsora közben gyorsan kitaláltam, hogy az eddigi lekövetést adó kulcstartót kell erőltetni, mert az láthatóan érdekli őket. Valószínűleg csak a víz tisztasága miatt nem szánták rá magukat annak felfalására. A gondolat bejött. Egy elcseszett erőszakos kapás, majd egy búcsú- és betlimentő-tonhal (csuka) zárta a napot. Éljenek a villámpecák!

dsc_0087

dsc_0096

U.I. A zárójeles halfaj-megjelenítés lopott ötlet, de mivel értelmi szerzője már bezárta a boltot, remélem eltekinthetünk a jogdíjaktól… mint ahogy én is a rejtett Rio Mare reklámért járó honoráriumtól

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s