WTD by Facskó Művek

A kajaktúrán, amiről most már tényleg érkeznek a beszámolók, kaptam Tomitól egy nagyon fain WTD csalit. Na ez a csali az oka annak, amit az előző bejegyzésben írtam. Miatta maradt el majdnem a második csukaszezonkezdés.

dsc_0030

A csukázást követő hajnalon… izé, azon inkább lenyomtam az ébresztőórát és visszafeküdtem aludni. Lusta voltam, de megtehettem, mert tudtam, hogy este lesz 3 szabad órám, szóval…

A csukázást követő délután újra a csati-parton álltam, bár ezúttal egy másik szakaszt szemeltem ki, a balinosat. Ez az a szakasz, ahol kora tavasztól, késő őszig mindig látok balint rabolni. Ezúttal is annyira elemében voltak a leapadt vízben, hogy gondolkodás nélkül vágtam le a drótelőkét a fehér husángom végéből és csatoltam fel a szokásos banán-poppert. Első dobásra kaptam is rá egy burványt. Egy dobásból egy kapás, pont mint tegnap, nem lesz ez így jó – csóváltam a fejem, annak ellenére, hogy ez a hal most nem akadt. Sajnos a folytatást is sikerült lemásolnom, sokáig semmi… míg nem (szó szerint) kezembe akadt a kék-sárga WTD. Ha már ennyire ragadós horgokkal lett felszerelve, nem voltam rest éles bevetésre küldeni. Látszik, hogy a Dunára készült, meg sem kottyant neki a csatorna sodrása. Sokkal gyorsabban tudtam vezetni, mint a popperemet, főleg sodrással szemben. A leapadt, hatványozottan tiszta vízben pont ez kellett a balinoknak, hatalmas tolóhullámok kíséretében vették üldözőbe. A burványokból sejtettem, hogy még ez a tempó is gyanús nekik, hát rákapcsoltam. Már-már elzárni való őrült módjára kurbliztam a kékarcút, miközben a csali a vízből kipattogva, beazonosíthatatlan sebességgel száguldott felém, mikor a bal parti hínármező alól kilőtt egy torpedó. Ha eddig tolóhullámnak neveztem a balinok háta által rajzolt V alakot, akkor ezt nem tudom hogyan definiáljam. Először egy fékezés nélkül felszínre bukkanó szovjet tengeralattjáróra számítottam, de minimum egy 10 kilós amúrra….

A fehér husángon utóbbi talán jobban küzdött volna, de nem lehetek elégedetlen felavattam Tomi WTD-jét. (Amit majd befotózok ám rendesen is, mert tényleg gyönyörű szép!)

dsc_0032

A botra kitérve – igen megint – azt azért el kell mondanom, hogy ekkora balinokhoz már tényleg durung. Sőt, bármekkora balinokhoz az.  Ha ne adj Isten, valaki merő perverzióból mégis 60 grammos pilkerekkel szeretne balinozni, gondolom a dobástáv miatt,  úgyis jobban jár egy hasonló dobosúlyú, de 3 méter hosszú bottal. Az meg hosszából adódóan jóval rugalmasabb. Szóval erről, ennyit…  vagyis még egy dolog  „Mindennel lehet mindenre pecázni, és tényleg kár lenne túlmisztifikálni ezt a horgászbot kérdést”, de ezt a botot meghagyom a csukáknak. Azoknak a rafkós ragadozóknak, akiknek aznap szerintem dobhattam volna bármit, akkor sem fogok. (Kivéve TNT)

 

dsc_0036

3 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s