Édesvízi szörnyek Magyarországon

Ahogy hazai vizeink elérik a 16 fok feletti hőmérsékletet, megjelenik bennük egy rettenthetetlen ragadozó. Délről úszik fel vizeinkbe, nem állja útját se vaskapu, se szántóföld. Szó szerint átmászik árkon-bokron és felfal minden útjába kerülő, megemészthető dolgot, még szerencse, hogy a szárazon nem táplálkozik…

Horgászata különleges felszerelést igényel! Hazánkban, csak magyar gyártmányú bottal (Pl. Hokév Pajtás) érdemes rá horgászni. Az egyéb csodabotokat kapásból kettétöri. Ugyan ezért érdemes inkább monofil zsinórt tekercselni orsóinkra, mindenképpen 0,25 mm-es átmérő felett.

A legjobb csali a szintén hazánkban befogott nadály, de ha ne adj Isten elfogyna, megteszi a szendvicsünkből kibányászott borjú-páriszi is.

Fárasztáskor ügyelni kell, hogy véletlenül se utánozzuk a sárgavégű-fenekező-botokkal horgászó idősebb sporttársak “pipáltatásnak” nevezett módszerét. Hatástalan, sőt kimondottan hátráltatja a ragadozó partra emelését. E “berögzült” mozdulat miatt könnyen meglóghat a vacsorának való és akkor hajajjj.

Az 5 kiló feletti szörnyek (mint a képeken is látható) rendkívül ijesztő pofával rendelkeznek, ezért csak bátor horgászoknak ajánlott a horgászata.

Lilás színű húsa ne ijesszen  vissza senkit az elfogyasztásától, rendkívül ízletes halról van szó, annak ellenére, hogy szennyvíztisztitó telepeken is simán megél. Jó étvágyat kívánok!

 

2 hozzászólás

  1. Több fars információt kaptunk most! Pld.: Egy lágy feederrel is fogható vékony damillal, csak jól be állított orsó kell hozzá! Nem lila a húsa! Ugyan olyan, mint a szürke harcsáé!
    Az, hogy mit eszik, egy dolog! A márna nagyobb hulladék zabáló! ….. (volt szerencsém jó pár Afrikai harcsához…) -Azért köszönjük a cikket!

    • Szia, köszi az észrevételt, minden igaz, amit írsz. 🙂 De ennek a bejegyzésnek egyetlen betűjét sem kell komolyan venni. Egyfajta görbe tükörnek szántam a csak feederboton – method kosár alatt – lebegő pellettel megfogható pontyos cikkek mellé. Sajnálom, ha nem ment át, viszont legközelebb jobban igyekezni fogok, hogy koppanjon a komédia :):):)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s