A nagy hármashorog teszt – 1. rész

Miután kifaragtuk, lefestettük és legyantáztuk wobblerünket már csak egy utolsó, de roppant fontos lépés maradt hátra: a csali felhorgozása. Ehhez kulcskarikákra és drillingekre lesz szükségünk. Előbbivel talán foglalkozok majd később, utóbbiból viszont állandóan kifogyok, ezért arra gondoltam, hogy csinálok egy gyors összehasonlító tesztet az általam eddig és ezután használt horgokról.

Az első rész, egy rövid összefoglaló lesz, a kedvenc balinos wobblereimre való horgokról. A következő részekben a tapasztalatokról is beszámolok, de csak, ha már eleget gyűjtöttem.

VMC 7552B

Ezt a szakáll nélküli, vékony húsú horgot 10-es méretben fogom majd kipróbálni a 4 centis, apró minnow csalijaimon. Ez a horog hivatott képviselni a C&R vonalat, mivel egyes horog nem szerepelhet a tesztben. 😉

VMC 7545BN

Gyanítom, hogy az Owner ST-36 sikerén felbuzdulva dobta piacra a VMC ezt a horogcsaládot. Majd meglátjuk mit tud. Az öblös formája tette számomra szimpatikussá, főleg a 6-os és 8-as méreteket.

Owner ST-36BC

Eddig kizárólag ezt a típust tettem a csalijaimra, nem is volt vele gondom… az árát leszámítva. 14-6-os méretig használom, teljes megelégedettséggel. Szinte mindig hiány van belőle a dobozomban, most sem találtam egyetlen egész dobozzal sem.

Mikado Sensual

Ez az a horog, ahol a méret a lényeg. A 8-as jelzéssel ellátott szűk öblű drillinget nem ajánlom senkinek, míg a 6-os méret (talán) megközelíti az Owner szintjét és az alakja is tökéletes.

A képen a kifogásolt 8-as méret látható.

VMC 8573 BN

A vékonyabb anyagát alakjával kompenzáló horogban elég nagy fantáziát látok. Feederezésnél már bevált ez a forma, miért ne lenne jó balinozáshoz is? Meglátjuk!

Gamakatsu 13 NS

Az “okos” felfűzést segítő kivitelezése miatt eleve megérne egy próbát, de első ránézésre a minősége sem rossz. Nem tudom, miért csak most került a kezembe. Lehet, hogy az ára miatt… 🙂

Nos, ezeket a horgokat tartottam első körben méltónak, a balinos wobblereimen való tesztőrködésre. Az Owner már bizonyított, de a mezőnyt nézve, elbizonytalanodtam, hogy nincs-e jobb nála. Ha valakinek van még titkos favoritja, ami a fenti felsorolásból kimaradt kérem, ne tartsa magába. Egy próbát biztosan megér…

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s