A Bükkös-patak pisztrángjai

A Bükkös-patak halairól nem sokat lehet olvasni, ahogy egyetlen hasonló méretű magyar patakról sem. Pedig milyen jó volna, ha az ilyen apró vízfolyásokon átívelő hidakról alátekintve,  pöttyös-hátú sebes pisztrángokban gyönyörködhetnénk…

A valóságban mindez csak ábránd, a Bükkös-patak pisztrángjai nem léteznek. Helyettük mutatóban, ott vannak a Dunából felúszó arasznyi domik, és még néhány védett, szinte észrevehetetlenül apró termetű halacska. A csodálatos, köves-kavicsos patakmeder helyett, pedig a fél-urbán betonteknő.

Ettől függetlenül mindenkinek ajánlom, hogy tegyen egy sétát a partján, ha másért nem, legalább a megnyugtató patakzúgásért. Vagy a köré épült csodaszép kis városért. Az óváros zegzugos, sokak által mediterránnak mondott sikátoraiban csodákra lelhetünk. Az eldugott lángosozónál, a városháza elől megbúvó presszónál, vagy a főtéri lárma elől védett romantikus kávézónál nehéz egyedibb helyeket találni.

Aki meg horgászni szeretne, annak ott van a Duna. A kirándulóknak és a történelem rajongóinak a hegyek és a romok, a botanikus lelkületűeknek a virágok és egyéb növénykék. Nekem meg a dagadt, buclifejű szivárványos pisztrángok és a hand made wobblerek.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s