Copyright

A házi készítésű wobblerek témakörében létezik egy szürke zóna, a gyári csalik másolása. Mivel erről mostanában egyre többet olvasok pro és  kontra álláspontokat, úgy döntöttem írok róla egy rövid bejegyzést, egy bárki számára másolható tervrajzzal megtámogatva… ja, hogy az valahonnan ismerős. Tévedsz!

tervrajz

Ez nem egy Salmo Slider! Nem, nem és nem! Azt nem tagadom, hogy láttam előtte Salmo Slider, sőt kezemben is tartottam annak a 7 centis változatát, de a fenti “sablont” szabad kézzel, hogy úgy mondjam fejből rajzoltam… erre még visszatérek. Most ott tartottam, hogy két tábor van. Akit nem zavar a pofátlan másolás és akit nagyon zavar. Természetesen én is utóbbi táborhoz tartozok, felesleges és nem szép dolognak tartom a másolást, de sose ítélkezek elsőre. Már csak azért sem, mert a legtöbbünk próbált már lekoppintani gyári csalit. Ezért is emeltem ki az előbb a pofátlan szót. Mert azt senki ne mondja nekem, hogy én lekoppintom a Slidert, ha a fenti csalit kifaragom. egyrészt minden mérete különbözik a Salmo csalijától, másrészt a csali ólmozása, de még a drótozása is más. Az, ha egy alapformát  megrajzoltak előttünk, úgy gondolom inkább eredeti tervezőt dicsőítse, mint minket minősítsen. Ennyi erővel senki se faragjon Rapal Originalra vagy SSR-re hasonlító csalikat. Ajajj…. úgy érzem átestem a ló túl oldalára, már-már a másoló manók táborába, ezért abba is hagyom az érvelést és a végére inkább bepötyögöm az egyetlen tanácsom:

“Ha már wobbler készítésre adod a fejed, légy kreatív! Nézegesd a nagy gyártók wobblereit, a Magyar Wobblerfaragó Mesterek 😉 remekműveit, majd kapcsold ki a monitorod, ülj le egy papírral és egy ceruzával és rajzolj valami egyedit! Légy kreatív, légy egyedi! És ha így teszel, szard le mások mit mondanak!”

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s