B.Ú.É.K. 2016

Hagyományos éves összefoglaló 2015-ről sem lesz. A tavalyi ‘hónapok képekben’ szummázó bejegyzés viszont nem maradhat ki, de most beleviszek még egy kis szórakozást. 😉 Amíg sikerül összebogarásznom a szükséges anyagokat, gyorsan megosztom a tavalyi utolsó előtti pecám képeit.

December 27-én, a Nagy Karácsonyi Zabálás levezetésként kimentem kajakozni a közeli Tisza holtágra. Halat nem fogtam, nem akasztottam és látni is csak a legsekélyebb növénnyel borított részeken láttam (ami kicsit furcsa így télvíz idején, ilyen ködös időben, 1-2 fokos levegő és vízhőmérséklet mellett). Ellenben a kis holtág tele volt varsákkal. Soha nem láttam még ennyi hálót ezen a vízen. Igazából, ez a szomorú látvány volt az, ami miatt eldöntöttem, hogy csak 2016-ban teszem közzé ezt a bejegyzést. 2016. január 1-én, amikortól is megszűnik a kereskedelmi célú halászat a természetes vizeinken. Hurrá! Végre. Éljen az új esztendő!

Még nem olvastam komolyabban utána, ezért nem tudom a fenti szabályozás, tiltás mit takar pontosan, de remélem, hogy a dél-alföldi holtágak egyoldalú “halgazdálkodása” (= halásszuk le nullára az egyébként soha ki nem száradó, táplálékban gazdag, sikeres ívóhelyül szolgáló holtágakat) egyszer és mindenkorra megszűnik….

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s