Nap a ködben

Igen, már megint egy nyakatekert cím. Bocs…

Csukázni voltam, a változatosság kedvéért megint a csatornán. A krokodilfejűek viszont máshol múlathatták az időt, vagy mással, vagy tudom is én, a lényeg, hogy egyáltalán nem ettek. Pedig a ködös, frontmentes idő “állítólag” csukás időjárásnak számít. Ettől függetlenül jól esett friss levegőn lenni, még a negyed órás eső sem vette el a kedvem.

Csak dobtam és dobtam, megállíthatatlanul és viszonylag pontosan céloztam a túloldali nádas szélét, a legjobb helyeken táncoltattam támolygóim. Hiába. Se egy koppintás, se egy lekövetés vagy legalább egy villanás, a kristálytiszta vízben a legkisebb érdeklődés is feltűnt volna. A zavarosabb szakaszon ugyan ilyen eredménnyel zártam. Már majdnem feladtam a napot, amikor az egyik keskeny csatornán valami megsorozta a wobblermet. Egy bátor huszár(ka), egy sügér(ke)…

Rögvest visszabattyogtam a kocsihoz a sügeres cókmókért. A viszonylag tiszta vízbe általában motorolaj mensz gumit dobok, most is ezt csatoltam fel…

Sügér, sügérke, sügér, sügér… valahogy így nézett ki a következő egy óra, ami után ha nem is teljes, de valamiféle megelégedettséggel indultam haza. Vagyis csak indultam volna. A felhők közül hirtelen kisütő nap és a csatorna fölött lebegő köd földöntúli fényei azonban visszahozták lelkesedésem.

Az utolsó fordulót a hazafelé útba eső zsilipnél tartottam. Nem vagyok rá büszke, de bevallom, ezen a helyen a sügerek nyertek. A tiszta vízben nem volt esélyem ellenük, nem úgy, mint a bandázó bodorkák, vérmes vörösök aprajával szemben, akiket ritka agresszív kedvükben találtam meg a zsilip kavargó alvizében. Folyamatosan csipkedték az apró gumit, néhányukat meg is akasztottam, de félúton mind lemaradt. Végül egy csapzott csapattag, egy jászocska csak felragadt a horogra. Ránézésre fiatal kora ellenére is túlélt már egyet, s mást, akárcsak ezt a rapid randevút. Elláttam pár jó tanáccsal és óvatosan visszaeresztettem.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s