EZ fonott zsinór teszt – végső értékelés

Olcsó, jól dobható, vékony, erős, sárga. Alapjában véve jó zsinór (is lehetne), mint azt a kibontás után reméltem, de EZ

… jobban kopik, mint piaci dorkó a salakpályán, és nem csak a színe, az anyaga is. EZ van. Minden peca előtt le kell belőle vágni az első X métert. Ha valakit EZ, a szinte egyetlen hátránya elriaszt, akkor ne próbálja ki, utálni fogja. Viszont, akit EZ cseppet sem zavar, az akár kellemeset is csalódhat.

Szóval tekintsünk el a címlapfotótól, ami az utolsó peca végét is túlélő, orsón maradt 30 méter, fehéres-sárgásra kopott zsinórmaradványt ábrázolja, aminek még a sárga fényű megvilágítás sem tudta visszadni a színét és nézzük sorba a jó tulajdonságait:

  • Olcsó

Minden relatív. Ha a péntek délután kell a másnap hajnali pecára beszereznünk valami vékony fonott-félét, akkor olcsó. De, ha figyelembe vesszük, hogy EZ milyen ütemben fogy, akkor már máris más a leányzó fekvése. Nálam 15 pecát bírt ki, mondjuk ott kapott rendesen. Kezdetnek jól megnyúzta egy dagadék tükrös, majd a Körösön dörgölte betonnak pár bitang balin, de a dzsungellé vált csatornában is szépen szelte a hínárt vele pár mérges Őn, persze csak miután néhány balatoni balint partra segítettem vele. Végül hulla sápadtan, egy utolsó csatában még kihozott egy tucat csukát a nádas-hínaras csatiból, de csak azért, hogy utána fáradtan összegömbölyödve lehelhesse ki lelkét itt, az íróasztalomon.

  • Jól dobható

3 egymás mellet futó szálból áll a zsinór, amit látszólag csak a külső bevonat, majd annak kopása után, csak a szentlélek tart össze. EZ a felépítés nagyon hasonló a FIRELINE névre keresztelt, általam elsőként használt pergető fonott zsinóréhoz. Persze EZ a tulajdonság nem tesz jót a tartósságának.

  • Vékony

Ugyan érzékszervi tesztet végeztem csak, de szabad szemmel is látható és tapintható a különbség, a piacon kapható 12-es fonott zsinórok 80%-ánál vékonyabbnak tűnik, ja és kevésbé merevnek. Talán EZ is befolyásolhatja a tartósságot.

  • Erős

Nem tépett meg vele hal, pedig húztam én víz alatti ágon-bokron, hínáron keresztül, mondom :), nyüstöltem a zsilipkamra betonján és vaslemezein, de a halat mindig kihozta. Mondjuk néha egy óvatos kéz is kellett hozzá, de saját wobblerre azért vigyázzon már az ember. Szóval erős EZ, míg el nem kopik.

  • Sárga

Sárga. Divatosan sárga. Ha nem könnyű gumival emelgetünk, akkor feleslegesen sárga. Igaz csak egy darabig, pontosítva az első pár méter csak pár óráig… míg el nem kopik.

Summa summárum az EZ zsinór most nem kap tőlem se ‘SZERETTEM’, se ‘GYORSAN VEGYÉL EGYET’ pecsnit, amit remélhetőleg a következő tesztjeimben osztogatni fogok. (Szerencsére, mert a design-juk még úgy sincs kész. 🙂 ) Vagyis nem véletlen fejeztem be az összes jó tulajdonsását A ROSSZAL, mert az az egy az egyik legfontosabb. Ha jobban bírná a strapát, akkor talán még ajánlanám is, de így megmarad B tervnek, annak is csak akkor, ha minden fonott szakad.

A következő tesztalany vezetékneve: SUFIX 😉

3 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s