Balinok a hínárból

Ma délután Jankó cimborámmal indultunk felfedezőútra, a környékbeli hínárban igen gazdag csatornapartra. Valójában csak nekem volt felfedezőút, mert ő ismerte a terepet. Ráadásul olyan helyre kalauzolt, ahol ilyen elvadult, gyönyörű színű, fekete balinok élnek.

Ha jól megnézitek a képet feltűnhet a balin fejét díszítő “békalencse”. Ez valójában csak az 5 kiló hínár lehámozása után vált láthatóvá. 😉 Az extrém horgászhely erre a csatornára könnyed jelző. Ráadásul, ha nem lenne elég a hardcore terep, akkor ott volt az orsóm dobján extra nehezítésnek a 6-os nano és a végébe kötött 18-as monofil előke. Szóval ha eddig nanofilellenes lettem volna, most megtértem:

kb. 3-szor akkorát tudok dobni a 0,5 – 1,5 grammos fejekkel, mint a jól bevált 16-os monofilommal, de még a korábban használt 0,04-es fonottnál is messzebb száll a csalim. Ami a strapabíróságot illeti, még nem vonok le végső következtetést, de a fenti balin kirohanásait épp úgy bírta, mint a partra húzás közben ráakadt 5 kiló hínárt. Igaz ez utóbbi növénytömeg partra vonszolásánál érezhetően a maximumon terheltem a zsinórt. Szerencsére Jankó egy faág segítségével kiszabadította a ragadozót a hínár szorító öleléséből. A fáradt őnöm a part menti fél négyzetméteres területen még pancsolt egy utolsót, míg a botot Jankónak átadva, a bokatörő terepen nyakon nem ragadtam. Izgalmas küzdelem volt, az idei legizgalmasabb!

A fenti banda-nagyon kívül a csatorna méretéhez illő, apró méretből is fogtam 3-at. Az utolsót sügerezés közben jött sárga twisterrel. A balinvadászat közben két naphal is áldozatul esett a kólás minitwisteremnek. Sajnos az elsőről csak homályos kép született, a másodikról pedig még az se. Utóbbi a “könnyű terepnek” köszönhetően kiemeléskor egy nádszálon landolt és a mentőakció alatt sikeresen megszabadította magát a csüngő pozícióból.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s