Street fishing – Az irodista

Szapora léptekkel közeledik az inges ember az autója felé. Felnyitja a csomagtartót, kivesz egy fekete táskát, majd beül a volán mögé…

… és vetkőzni kezd. A pulóver után, a nadrágot, végül a cipőt is leveszi, a titokzatos táskából előhúzott vadásznadrágot és termopulcsi pedig fel. Az ing rajta marad, nem kényelmes viselet, de a cserepólót a kora reggeli indulásnál otthon felejtette. Legalább a túracipőt elhozta, az a  legfontosabb, hisz nehéz terepre megy, ráadásul sietnie kell, mert nincs csak egy  szűk órája. Amint kiér a   hatalmas parkolóból a gázpedálba tapos. A patak nincs messze, talán öt perc az út, kár sietnie, mégis hajtja ösztöne. Igen a patak, hisz horgászni megy így munka után, leereszteni egy kicsit. Rá is fér a Húsvétot követő első munkanap végén.

Negyed órán belül már a fűzfákat csodálja, a zöldülő fű fölött barkáktól roskadozó ágakat, majd a betont, ami mint mindig, most is szürke. Az is marad. Micsoda KONTRASZT – ámul el újra és újra, mikor e kis patak partjára lép.

Irodistánk leül a fűbe, megnyugszik, átszellemül. Észre sem veszi a mögötte zakatoló villamost, az autókat, de legfőképp az embereket. Mint ahogy azt, sem, hogy a következő pillanatban megint a kormány mögött ül, az autópálya felhajtó piros lámpájánál várakozik. Az 1 óra nem sok, mégis többet ért, mint a hosszú hétvége – gondolja és az órára tekint. Csak bámulja, de nem hiszi el, hogy máris eltelt, ekkor hangos dudálás zökkenti vissza a valóságba. A rövid zöld jelzést senki sem szeretné elmulasztani, neki sem kellene, hisz még dolga van. Besorol az autópálya belső sávjába, de elsőre túl gyors neki. Jó pár kilométer kell, míg újra felveszi a ritmust, a belső sávét, a hétköznapokét.

 

5 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s