Csukazértis

… Lélegzet visszafojtva lopakodok a vízparti bokor tövében, alig pár méterre az iménti rablás mellett. Muszáj ilyen közel mennem, mert jobbról egy víz fölé dőlő fa akadályozza a dobást…

… A víz szélében balra pöccintem a piros farkú twistert. Vigyáznom kell, mert a bokor előtt egy csónakkikötéshez használt karó nehezíti dolgom. Újra szétrebbennek a kishalak. A sekély vízben felszínre burványló iszapfelhőből könnyen felismerem a csuka rablását. A lehető legjobb szögben sikerül bevontatni a csalit. Ezt persze csak utólag tudom meg, miközben görbülő bottal a jobb kezemben hasalok e félig bedőlt fán. Máshogy nem tudom eltartani a bokor előtt pancsoló csukát, még a hosszú 3 méteres husángommal sem. A kiemelést is sikerül ebben a hasizom-erősítő” pózban abszolválnom, a parti úszós-csukázó osztag legnagyobb örömére. Talán az irigység miatt nevetnek fennhangon, talán a furcsa a mutatvány teszi, nem tudom. De igazán nem is számít, április 1. van, bolondok napja, ma mindent szabad.

Csukámmal – ami ránézésre 39 és fél centi is megvan (“Szóval jó mán az!”) – a kezemben felmászok a mögöttem magasodó meredek partfalra és fél kézzel elkezdem túrni a pergető táskámat. Ezúttal nem szájbilincset keresek, csak a fényképezőm, a kicsi kompaktot, jó az. A csukámat óvatosan lefektetem a remek hátteret nyújtó, színes avarra. Exponálok párat, majd visszadobom a gépet a táskámba. Visszafordulok, de nem látom a vizet. Halam egyre jobban ficánkol, én idegesen topogok, lábam alatt ropog az avar.

“Hogy ropoghat az avar ilyenkor? Mi történik?” – ülök fel riadtan az ágyamban. Leizzadva keresem a telefonomat. Hajnali 3 óra, április 1. Bolond egy hajnal.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s