Indestructible

A Silurus egy éveken átívelő projekt, na nem olyan mint a 4-es metró, de a tavaly március óta kallódó harcsás fadarabok igazán megértek már a befejezésre.

A kétrészes wobblereket egy darabban sokkal, de sokkal, de sokkal könnyebb kifaragni.

Az abachi fából kifaragott harcsázó wobblert a pillanatragasztós cérna széttéphetetlenné teszi. A hasi fület is lehetne még cérnázni, de felesleges, mert arról a kulcskarikát még a csali széttépése után se tudja lehúzni egyetlen harcsa sem.

A cérnázott 1,2 mm-es drótot lehetetlen hatalmas vágat nélkül a wobblerbe helyezni, de a tengelye mentén megfúrt tesbe könnyen be lehet csúsztatni. Az így kialakult furat jobban “nyeli a műgyantát is, de egy elpusztíthatatlan csalinál ez sem hátrány.

A drabális wobblerhez nem illene vékonyabb drótot használnom. A 1,5 mm-es polikarbonát terelőlap is pont ebbe a csaliméretbe illik.

7 hozzászólás

    • Mire vagy kíváncsi? Átfúrtam a testet, viszonylag közel a középvonalhoz és ebbe tettem egy ólompálcát. A rá tervezett brutál horgok miatt tettem ennyire magasra és a kígyózó mozgás miatt ennyire előre. A cél hogy felszín közelében mozogjon viszonylag erőteljesen.

  1. Az éjjeli Tiszán a bóbler finom csobbanással partszéli vizet ér, azonnal BUFFANÁS, LOCCSANÁS, ÉS ZZZZZZZZZZ-ZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ…
    KAPASZKODJ!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s