Október végén – 3/2

“…a délután mégis a vízparton talált, csukára vadászva, bokorugróval a kezemben…”

De hiányzott valami. A reggeli pergetés megingatta bokorugrómba vetett rendíthetetlennek hitt hitem, anélkül pedig egyszerűen nem érdemes egy csalival dobálni. Visszatettem hát táskám legmélyére és kedvenc twisteremet hagyományos, egyáltalán nem trendi, sőt már-már ódivatú módon, egy normál jighorogra fűztem fel. A címlapfotón látható, méret ügyében kihívásokkal küzdő csukácska első dobásra jelentkezett, pont mint reggel Janinak.

Mondhatnám, hogy a folytatás is olyan volt, mint reggel Janinak, de nem. Jót pecáztunk, fogtunk csukákat és sügéreket, az eltemetett bokorugró készségemnek is sikerült visszaverekednie magát a kezdőcsapatba, de a szerencse délutánra se szegődött mellém. Biztosra veszem, hogy aznapra valamelyik női hetilap celeb-bölcsesség-adatbázisból felépített horoszkópgenerátora peches napot jósolt a Halaknak (meglepő módon ez a csillagjegyem és a volt ovis jelem is… no comment) :), mert a nap záróakkordját, még egy A celeb-bölcsesség-random-generátorból (CBRG) ömlő okosságokat olvasó karmester sem vezényelhette volna odaillőbben. A nap legszebb, legnagyobb, legharcosabb, “legeslegebb” csukája ugyanis (ki hinné) pont a csónak előtt akadt le az egyágú, már-már ódivatú, csorbult hegyű jighorgomról…

De! Van remény, ha horgászni nem is, wobblert faragni azért valamennyire még tudok: a kikötés után, cimborámnak az én wobbleremmel még sikerült becsapnia a part mentén apró halakat hajkurászó ragadozók legfélelmetesebbikét.

Ezzel (a másnapi pecán megörökített) 3 centis, pikkelymintás, ezüst boblerrel:

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s