Bokorugró?

Az előző, bokorugró horog készítéséről szóló bejegyzésben látható egy szétmarcangolt csali. Két hete egy átlagos csukázás alkalmával sikerült leamortizálnom, ráadásul úgy, hogy egyetlen halat sem sikerült vele partig vezetnem.

A ritka hosszúra nyúló napfelkelte után még találtam a nyílt vízen néhány éhes csukát, de a vénasszonyok forró korongja végül is elérte azt a magasságot, amikor az ártéri fák elnyúló árnyékával együtt az éhes ragadozók kapókedvét is megszűnteti. A nyílt vízbe innentől kezdve dobálhattam én bármit, az összes ragadozó kihúzódott az idén korán érkezett fagy hatására rothadásnak induló növényzetbe. Igazából erre vártam, hiszen ilyenkor tudom igazán letesztelni a bokorugró csalijaimat.

Az igazat megvallva ez a teszt most nem úgy sikerült, ahogy azt szerettem volna, a rengeteg kapás kikövetés, ráfordulás, bökdösés és egy-két másodperces “fárasztások” mellett egyetlen halat sem tudtam a Nikon objektívem (vágyottnál kisebb) látószögébe terelni. Lehet, hogy csak a ritkuló búvóhelyüket védték, lehet, hogy csak finoman ettek, egy biztos, nem a csaliban volt a hiba, mert ennyire azért nem akad rosszul 😛

A kipucsító nap nemcsak a halak kapókedvét vette el. Aznap csak forró teát vittem magammal, amit, bár reggel jól esett, később fél órás hűtésekkel tudtam csak izzadságcseppek nélkül elfogyasztani. 🙂

A peca végén, már az autó felé sétálva vettem észre, hogy az egyik hínárcsomó mellett folyamatosan hajtja valami a kishalakat. A táskába nyúlva kezembe akadt a wobbleresdobozom. Elsőre hibának tűnt a kísérletezés, mert 1-2 méter után hatalmas hínárszörnyek vágtak oda műhalamnak, végül egy kíváncsi csöppség bizonyította, hogy többet kellene wobblereket dobálnom. Csukára is!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s