Balatoni karikázás

Nem lódítanék nagyot, ha feltételezném, hogy az alábbi bejegyzés megszületése ellen komoly telekommunikációs-technológiai-összesküvéselmélet dolgozik, de Steve „fenyegetése”, miszerint többet nem gyakorolhatom a címben nevezett szórakoztató tevékenységet, ha nem közölöm le mihamarabb a beszámolót, komolyabb érvnek tűnik.

Szerda 9.30. Lake Balaton Sea. Ősz van, de nyár van. Ennek most se én, se Steve nem örül, emlegeti is a felhőket, pontosabban azok hiányát minduntalan. Még más-, sőt harmadnap is ez a téma, de már pozitív aspektusként, gyönyörű „magyar-tengeri” sügérekkel illusztrálva.

Nincs mit tenni, a korainak korán sem nevezhető órán, a vénasszonyoknak hála, szikrázó napsütésben szállok ki a kocsiból. Steve az aznap reggeli legjobb pecaidőben játszódó, 60-as csuka-akcióról és 6-8 sügérről szóló anekdotával fogad. Utóbbiakat kanállal és ánuszrózsával fogta… miket nem művel ez a Steve J

A terv, csónakos csukázás, majd karikázás csíkos, bandában élő, ragadozó hajlamú halacskákra.

A terv első része, a szikrázó napsütésben, nem sok sikerrel kecsegtet, mondom is Stevenek, hogy én addig be nem szállok a csónakba, amíg legalább egy sügeret nem fogok a stégről. Nem lagalább, pontosan egy darab sügeret sikerül a stégre emelnem. Indulhatunk.

A csónakázás egyetlen megemlítendő eseményét a balatoni (lásd még pécsi-tavi) „figurák” által bemutatott sajátos burlesque jelenti.

A sügerezésről meg azért nem fogok semmit írni, mert Steve a „tengeri” sügerek bizgentyűkkel történő horgászatának tiszteletbeli nagyköveteként, erről sokkal több, jobb és hasznosabb infót közöl a bejegyzéseiben. Aki nem hiszi, járjon (olvasson) utána: http://steveolsonhun.wordpress.com/

Elég legyen annyi, hogy jó helyen, még nem jó időben is sokat lehet fogni, nem nagyokat, de kicsiket. 🙂 Jó peca volt, nagy jó!

Végezetül az előzmény:

A kedden délelőtti szabadságtervezésem közben ismeretlen mélységből bukkant felszínre egy gondolat, mintha a kisördög ültette volna el bennem, hogy holnap pecáznom kell. A gépezet beindult, szabadság OK, időkép OK, gyors emailváltások, egy-két telefon és Stevenek köszönhetően a peca is OK. DE, mindig ott az a fránya de… ilyenkor egy apró foghiányos alkatrész elég, hogy megakassza a lelkesedés hajtotta lendületet. Napijegy nem OK, nagyon nem OK. A napijegy árusító helyeket nem a hirtelen horgászni vágyóknak találták ki az is biztos. 9-kor nyitnak, már dolgozok, 5-kor zárnak, még dolgozok. Ne de kérem alássan, internet, mobilnet, 3G, 4G, …  sorolhatnám a magyar horgászokat kiszolgáló infrastruktúra ismeretlen szavait. Közben gyors információgyűjtés után realizálnom kell, hogy van remény. Egy szál csíra a tarack között: http://horgaszjegy.hu/

9 hozzászólás

  1. Nekem is tetszett. Nem azért, mert Sztívnél már olvastam a karikázásról, hanem mert tényleg jó volt. Na.
    Foghatnátok már egy tengeri süllőt (Lucioperca sandra varietas Fogas balatonica) is…:-)))

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s