Horgászat Horvátországban – 3. nap

Prolepszus: a most következő horgászatnak nevezett tevékenység művelése hazánkban szinte kivitelezhetetlen.

E hibrid műfaj, a horgászat (talán halászat) és a könnyű búvárkodás keveréke, semelyik normál horgászmódszerhez sem hasonlítható. A cserkészésnek valódi formája. A parton kúszás, nádban lapulás, lábujjhegyen gázolás mind-mind gyerekjáték.  Aki próbálta, most biztosan legyint, hogy azok a halak mindent megesznek, nem félnek a fürdőzőktől, búvárkodó emberszabásúaktól és ez valóban így van. Bizonyos halfajok esetén. De olyan halak is élnek ám a hatalmas tengerben, amiket egy turista-horgász normál módszerrel csak hatalmas szerencsével tud horogra csalni. Ráadásul pár méter mélyen fejjel lefelé lebegve, fél kézzel a halak szája előtt táncoltatni a csalit, igencsak fárasztó mulatság…

Szerencsére a legkényesebben kapó, legritkább, természetesen legapróbb szájú halakon kívül vannak könnyen megfogható halfajok, így a sikerélmény garantált. A nagyobb merülések előtt érdemes a part menti kövek közti nyílásokban bemelegíteni.

Amire szükségünk lesz:

– 20 centis faág (ez megakadályozza, hogy az egész szerelék a fenékre süllyedjen, ha merülés közben véletlenül kiejtenénk a kezünkből)

– 2 – 3 méter damil (ez lehet több is)

– egy horog

– és a damilra pár gramm ólom (Én dropshot ólmot használtam, hogy könnyen állíthassam az előke hosszát. Erre szükség is volt, mert a tengeri pikkelyesekben csavarodó sügérgéneknek hála, ha túl rövidre hagytam az előkét, akkor több érdeklődésem volt az ólomra, mint a csalira.)

– csalinak a parti köveken élő kagylók tökéletesen megteszik

Egy 1500 forintért vett orsót senki sem fog a sós víztől félteni,  de most a a parton maradt…

2 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s