Oda-bass

Tavasz van. Újabb álomra gyanakszok, de sehol a folyópart, sehol a kacéran kerekező lányok. A reggeli madárcsicsergés megfelel az évszaknak, ráadásul a délegyházi tavak partja és Joci jókedve is ismerős.

„Mintha korábban kisebb autója lett volna” – gyanakszom mégis, de beszállok a 6.6-os, igazi benzinfaló pikup-jába. Dunaharasztiban találkozunk, a Tesco Express parkolójában, innen pillanatok alatt lejutunk Délegyházára. Útközben megállunk a dunavarsányi horgászboltosnál napijegyet és néhány szuvenír műcsalit venni, de nem időzhetünk sokáig, mert a lovak már zabosak. Mind az 50.

Nehezen, de megtaláljuk a csónaklerakó helyet is, melynek végén fura kiképzésű betonperem véd a vízbe gurulástól. Nem tudom ki tervezte, de inkább megnehezíti, mint megkönnyíti a ladikok vízre bocsátását.

Gyorsan becuccolunk a csónakba, s míg Joci felhajtja a villanymotort, én beröffentem a jó öreg Mercuryt, majd másodperceken belül hatalmas V alakot rajzolunk a Google-műhold által épp fotózott tófelszínbe. Muszáj sietni, időnk kevés, a hely frekventált és a hatalmas feketesügerek nem várnak a későn érkező horgászokra…

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s