Hungarocell

Az idei első pontyhorgászat kimondottan különlegesre sikerült. A szebb pontyokat a parttól fél méterre, a mindössze 20-40 centis vízben találtuk (pontosabban láttuk) meg.

A mélyben egyetlen kapás nélkül megúsztuk, a méteres mélységben rengeteg apró pontyot és kárászt sikerült becsapni.

A tó egyik sarkában a 20 centis vízben burványokra lettünk figyelmesek.  Az első épp méretes  nyurga ebben, a sekély, hátúszóját alig takaró vízben szippantotta fel a giliszta csalit.

Ürüléke szinte áttetsző, világosbarnás-narancsos színű volt. Nem tudom mivel táplálkozhattak a sekély vízben, de a gilisztára több kapás nem érkezett. Ekkor jött a felismerés, a nyerő módszer, a hungarocell. Az úszós felszerelés ólmozását (~1 gramm) a horogtól 5 cm-re állítottam és a horogra egy fél szem technopufit tűztem. Ez a horgászat utolsó órájában történt, de sikerült két 3 kilós, két 1,5-es (amiből az egyik leakadt) és néhány kisebb pontyot zsákmányolnunk. Sosem horgásztam még úszós készségen lebegő csalival, de úgy tűnik a pontyok lányos zavarukban busa módjára szűrték a sekély vízben található “titkos” táplálékukat.

És végül egy horgászetikát is érintő gondolat, képcím:

” Egy igazi horgász sosem választja a sötét oldalt!”

5 hozzászólás

  1. Érdekes a gusztusa az idei évben a pontyoknak. Múlt hétvégén elcsontizgattam az egyik tavon, alig fogtam valamit. Mellettem az egyik ismerős mézes pufival gyönyörű nyurgákat fogott. Nesze neked fehérjehiány…
    Fene sem ismeri ki magát a halakon. 🙂

  2. Gratulálok az ügyeskedésedhez!
    Ahogy leírtad, az ürülék valószínűleg planktont tartalmazott (relatíve sárgásbarna szín), a halak pedig valószínűsíthetően a partszélben ilyenkor ébredező cyklopsokat csipegették. Jól írtad: busa módjára szűrték a planktont.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s