Banánevő krokodilok

A wobblerfaragásban az a jó, hogy bármilyen csaliformát álmodhatunk, ha az megfelel bizonyos kritériumoknak, akkor mozogni fog.

A fenti forma két fő jellemzője, a töretlen ívű hát és a vontatószem helyzete erőteljes mozgást ígér. A működést ennél a formánál, még túlsúlyozással se ronthatjuk el igazán. A has vonalát én szeretem egyenesre hagyni, de kísérletezhetünk a háttal megegyező hasi görbülettel rendelkező, valóban „őrült” mozgású fahalacskákkal, mint ez a korai szériás, szemtelen darab.

A hajlított formának köszönhetően, a banánwobblerek a legkisebb mozdulatra és a leglassabb vezetés mellett is csábító mozgást produkálnak. Ezt a tulajdonságot elsősorban a csukapergetés során használhatjuk ki, amit számtalan a botom nyelére húzott képzeletbeli rovátka bizonyíthatna. Aki nem hiszi, járjon utána, faragjon egyet vagy nézze meg előtte az alábbi képeket…

A forma erőteljes mozgását felhasználhatjuk felszíni wobbler készítéséhez is, mindössze meredek állású terelőlapot kell tennünk a wobblertestbe. Az alábbi újrafestésen átesett, első felszíni banánwobblerem légiós szolgálatot teljesít. Sajnos nem kaptam hírt felőle, de utódainak gyártása ennek ellenére már folyamatban van.

A végére egy kis történelem:

A banánt először 2008-ban kóstolták meg a csukák. A 3 és 5 centis wobblerekkel nagyon apró, bugyli csukeszokat sikerült fognom, de bármennyire is aprók voltak, minden csalinál az első fogások a legfontosabbak!

2 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s