Egy csöppnyi kék

Korábban  már írtam „kedvenc” wobbleremről, egy 3 centis, ezüstös, igazi „balingyilkosról”. Ő azóta átadta csalis dobozomban foglalt helyét a következő verzióknak és megbecsülve, egyfajta totemként lóg parafatáblámon.

Szeretném bemutatni méltó utódját is, ami egy rövid tavaszi-nyári szezon alatt magasan túlszárnyalta elődjét. Az ugyancsak 3 centiméteres aprósággal nem tudtam hibázni, ha a partszélben ivadékhalakra vadászó balinokat akartam becserkészni. A szó szerint csöppnyi, fürge mozgású csalinak egyszerűen nem tudtak ellenállni az éhes ragadozók.

Elsősorban a mérethatár körüli balinok kedvelt célpontjává vált.

 Ritkábban, de előfordult, hogy az arasznyi tiszai sneciken nevelkedett, nagyobb balinok is mohón torokra szippantották a kis wobblert. Rengeteg halat sikerült vele fognom, nem is szívesen cseréltem le, még akkor sem, amikor egymás után kétszer rontott rá egy csuka. Bizonyára feltett szándéka volt, hogy megfosszon a balin cimboráit őrületbe kergető kis kék valamitől. Szerencsére „fiatal volt még és tapasztalatlan”, így nem csoda, hogy második orvtámadása a szárazon ért véget. A kis csalit innentől kezdve még jobban becsültem.

Fogtam vele balint nappal, fogtam vele szürkületkor…

 Fogtam vele sügeret, hol vízközt gyorsan húzva,…

 … hol szürkületben a partszélt vallatva, utóbbi esetben általában többet is. 

 Majd újabb csukák próbálták elvenni tőlem eredményes wobblerem. Nem sikerült, így sok-sok fenekeszeggel vívhattam, nevükhöz méltó kűzdelmet. A csalihoz illő „pilicka” botomat egytől-egyig karikába hajtva szólaltatták meg a vékony damil miatt lazára állított fék fülemnek oly kedves zizegését. A fröcskölős csaták végén pedig, visszaengedéskor új erőre kapva, talán még győztesnek is érezhették magukat…

5 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s